مشاوره کودک تلفنی
نوشته شده توسط : ذهن نو

مشاوره کودک تلفنی یکی از خدمات جدیدی است که در برخی مراکز مشاوره روانشناسی در اختیار والدین قرار می‌گیرد. در این نوع از مشاوره شما می‌توانید از هر جای کشور با بهترین متخصصان تماس گرفته و از آن‌ها در مورد مشکلات تربیتی و رفتاری فرزندتان کمک بگیرید. البته بیش از هر چیز لازم است که معتبر بودن مراکز مشاوره تلفنی را مدنظر قرار داده و برای انتخاب آن‌ها دقت لازم را به خرج دهید. ما در ادامه این مقاله تلاش کرده‌ایم تا در مورد مشاوره کودک تلفنی، ملاک‌ها، مزایا و محدودیت‌های آن اطلاعات بیشتری در اختیارتان قرار دهیم. پس تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.

منبع: مشاوره کودک تلفنی

مشاوره کودک چیست؟

مشاوره کودک نوعی خدمات رواندرمانی است که توسط روانشناسان ارائه می‌شود. در این نوع از مشاوره درمانگر تلاش می‌کند تا به تعاملات میان والدین و فرزندان توجه کرده و به الگوهای رفتاری غلط خاتمه بخشد. همچنین جلسات مشاوره برای درمان مشکلات دوران کودکی نظیر اضطراب جدایی، ترس‌ها، افسردگی دوران کودکی، مشکلات مرتبط با مدرسه، اختلال یادگیری و کاهش نمرات تحصیلی نیز می‌توانند به شما و فرزندتان کمک کنند. البته توجه به این نکته حائز اهمیت است که مشاوره کودک تنها به زمانی که کودک یا نوجوان دچار مشکل شده اختصاص ندارد بلکه شما برای مسائلی نظیر بهبود مهارت‌های زندگی و ارتباطی فرزندتان نیز می‌توانید از خدمات آن استفاده نمایید.

[box type=”shadow”]بیشتر بخوانید : تربیت کودک [/box]

 

اهمیت و لزوم مراجعه به مشاوره کودک

با توجه به اینکه دوران کودکی یکی از حساس‌ترین و مهم‌ترین مراحل از رشد انسان است بسیار اهمیت دارد که والدین وضعیت ذهنی فرزند خود را در این دوران مورد توجه قرار داده و برای ارتقای هرچه بیشتر سلامت روان او بکوشند. در بسیاری از موارد وقتی مشکلات در دوران کودکی مورد درمان قرار بگیرند به راحتی بهبود می‌یابند اما در صورت بی‌توجهی ممکن است آسیب‌های جبران ناپذیر و پایداری را در زندگی فرد ایجاد کنند. از همین رو بسیار اهمیت دارد که در کنار سلامت جسم به مسائلی نظیر روحیه و توانمندی‌های ذهنی فرزندتان نیز توجه کنید و در صورت لزوم به موقع از یک مشاور کودک کمک بگیرید. این کار باعث می‌شود که کودک در آینده فرد توانمندتری باشد و معضلات و آسیب‌های کمتری را تجربه نماید.

بیشتر بخوانید : آموزش پدر و مادر

مشاوره کودک تلفنی

با توجه به در دسترس نبودن مراکز معتبر در همه جای کشور و تراکم بیش از حد آن‌ها در مناطقی نظیر پایتخت یا شهرهای بزرگ، بسیاری از افراد امکان مراجعه حضوری به این مراکز را ندارند. علاوه بر این مسائلی نظیر شیوع ویروس کرونا باعث شده است که افراد تمایل کمتری به دریافت مشاوره حضوری داشته باشند و خدمات مشاوره تلفنی یا آنلاین کودک را ترجیح دهند. با توجه به اینکه مشکلات مرتبط با کودکان و نوجوانان یکی از مسائل عمده در مشاوره روانشناسی است؛ امروزه بسیاری از مراکز مشاوره اقدام به ارائه خدمات تلفنی در این زمینه کرده‌اند که این امر کار را برای بسیاری از والدین آسان کرده است.

 

مزایا و محدودیت‌های مشاوره کودک تلفنی

از جمله محدودیت‌های مشاوره تلفنی کودک این است که در مورد بچه‌های کوچک‌تر که هنوز به توانایی کلامی بالایی دست نیافته‌اند و امکان برگزاری جلسات فردی وجود ندارد ممکن نیست. همچنین استفاده از روش‌هایی نظیر بازی درمانی به کمک درمانگر نیز از طریق تلفن امکان پذیر نمی‌باشد. در عین حال این محدودیت تنها مربوط به کودکان خردسال است و سایر کودکان بزرگ‌تر، نوجوانان و والدین آن‌ها همگی می‌توانند با استفاده از جلسات مشاوره تلفنی از مزایای آن بهره مند شوند.

از جمله مزیت‌های این روش این است که افراد از هرجای کشور می‌توانند با بهترین متخصصان تماس گرفته و در مورد مشکلات خود و فرزندشان از آن‌ها مشورت بگیرند. علاوه بر این ممکن است فرزندان در سنین نوجوانی نسبت به مراجعه نزد روانشناس مقاومت داشته باشند و تمایلی به جلسات مشاوره حضوری نشان ندهند. مشاوره تلفنی به آن‌ها کمک می‌کند تا بتوانند راحت‌تر با این مسئله کنار بیایند و آزادانه تر مسائل و مشکلات خود را با درمانگر در میان بگذارند.

 

ملاک‌های مهم برای کمک گرفتن از مشاوره تلفنی کودک

دوران کودکی و نوجوانی دوران بسیار مهمی از زندگی است در نتیجه شما نباید از افراد غیر متخصص برای حل مشکلات یا ارتقای توانمندی‌های فرزندتان کمک بگیرید. این کار ممکن است علاوه بر نداشتن فایده؛ آسیب‌هایی را نیز در پی داشته باشد. در نتیجه قبل از هرچیز ملاک‌های درستی را در ذهن خود تصویر نمایید و به کمک آن‌ها از افراد کارآمد و متخصص کمک بگیرید.

برای اینکه از انتخاب خود مطمئن شوید پیش از هر چیز لازم است با مراکز مشاوره‌ای تماس بگیرید که رسماً از سازمان نظام روانشناسی یا سازمان بهزیستی مجوز رسمی برای فعالیت دارند. همچنین متخصصینی که در زمینه کودک مشاوره می‌دهند باید از حداقل مدرک کارشناسی ارشد در رشته‌های روانشناسی بالینی، روانشناسی بالینی کودک و یا روانشناسی کودکان استثنایی برخوردار باشند. البته شما در مورد مسائلی نظیر برنامه ریزی تحصیلی می‌توانید از افراد تحصیل کرده در گرایش مشاوره نیز کمک بگیرید. علاوه بر مسائل ذکر شده بهتر است سوابق آموزشی و تجربی مشاوران را نیز بررسی نمایید تا بتوانید به بهترین گزینه دست یابید. 

 

مسائلی که می‌توانید در جلسات مشاوره کودک تلفنی مطرح کنید

جلسات مشاوره کودک تلفنی بر مسائل مختلف دوران کودکی و نوجوانی تمرکز دارند و می‌توانند موضوعات گسترده‌ای را در بر بگیرند. از جمله مسائلی که می‌توانید در این جلسات مطرح کنید باید به موارد زیر اشاره کرد.

– ناتوانی در کنترل خشم و وجود پرخاشگری زیاد در کودک یا نوجوان

– ناتوانی فرزند در برقراری ارتباط و تمایل او به انزوا

– وجود ترس‌های مفرط و غیر منطقی در کودک

– روبه‌رو شدن با مشکلات تحصیلی و رفتارهای مخرب در مدرسه

– داشتن مشکلات ارتباطی با فرزند از مباحث مهم در جلسه مشاوره کودک تلفنی

– وجود اختلالاتی نظیر نقص توجه-بیش فعالی در کودک و سایر اختلالات دوران کودکی

بیشتر بخوانید : کودک استثنایی

 

برای دریافت مشاوره از برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو کافی است با 02191002360 حاصل نمایید.

 

سؤالات متداول

پسر 5 ساله من بعد از تولد خواهرش به شدت پرخاشگر شده و دائما رفتارهای بچگانه تری را از خود نشان می‌دهد. از ما انتظار دارد مثل نوزاد از او مراقبت کنیم. چطور می‌توانم این رفتارهایش را مدیریت کنم؟

این مسئله امری طبیعی در بین فرزندان اول است که پس از تولد فرزند دوم احساس می‌کنند مورد بی‌توجهی قرارگرفته‌اند. همین امر باعث می‌شود که آن‌ها احساس اضطراب کنند اما ممکن است این اضطراب را به شکل‌های دیگری نظیر پرخاشگری نشان دهند. از همین رو لازم است که با یک روانشناس کودک در تماس باشید تا بتوانید علت رفتارهای کودک خود را بهتر بشناسید و واکنش‌های مناسب در برابر این رفتارها را نیز فرا بگیرید.

منبع: مشاوره کودک تلفنی





:: برچسب‌ها: مشاوره کودک تلفنی ,
:: بازدید از این مطلب : 210
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 28 ارديبهشت 1401 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: